Αφιέρωμα στα Λαμπραντόρ

Αφιέρωμα στα Λαμπραντόρ

Τα σκυλιά Λαμπραντόρ Pιτρίβερ – labrador retriever

λ1Πιθανά να το έχετε δεί, το σκυλί σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση. Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντορ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων. Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Η προσωπικότητα του Λάμπραντορ

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λάμπραντορ είναι πολύ περισσότερο απο ένα όμορφο σκυλί. Τα Λάμπραντορ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

λ2
Το Λάμπραντορ Ριτρίβερ είναι η ράτσα σκύλων που κρατάει την πρώτη θέση στον Αμερικανικό και τον Αγγλικό κυνολογικό όμιλο εδώ και πολλά χρόνια και με σημαντική διαφορά απο την δεύτερη ράτσα.
Και αυτό γιατί το labrador retriever είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί.
Η έλειψη επιθετικότητας τον κάνει ιδανικό σύντροφο για παιδιά.

 

TA XPΩMATA

Τα χρώματα του Λαμπραντoρ είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

 

H EMΦANIΣH

Η γενική εμφάνιση του Λαμπραντόρ είναι έντονα χτισμένο μέσου μεγέθους, σκυλί που κατέχει μια υγιή, αθλητική, ισορροπημένη διαμόρφωση που τους επιτρέπει για να λειτουργήσουν ως σκυλιά επαναφοράς κυνηγών στο έδαφος ή το νερό, με μεγάλη αντοχή, κοντό τρίχωμα, ανθεκτικό στον άσχημο καιρό, ουρά ίσια με ευρύ πίσω κρανίο, ισχυρά σαγόνια και τα “καλά”, φιλικά μάτια του, που εκφράζουν τον χαρακτήρα την νοημοσύνη και την καλή του ιδιοσυγκρασία

O XAPAKTHPAΣ TOY ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Λ8Η αληθινή ιδιοσυγκρασία του Λαμπραντόρ είναι τόσο μια σφραγίδα της φυλής όσο και η ουρά του.
Από φύση πρόθυμος και ευγενικός και μη- επιθετικό προς άνθρωπος η ζώα, αν και θα γαβγίσει για να αποκρούσει τους ξένους δεν θα επιτεθεί παρά μόνο για να προστατέψει τον ιδιόκτητη του από πραγματικό κίνδυνο. H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ένα ιδανικό σκυλί για οικογένεια
To retriever του Labrador ειναι πραγματικά ένας σκύλος για πολλές χρήσεις, τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί από τον 18 αιώνα που άρχισε η αναπαραγωγή τους στην Αγγλία από τα σκυλιά που βρήκαν να τραβούν τα δίχτυα για τους ψαράδες της Νέας Γής.
Τα σκυλιά αυτά αναπαράχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

Τα Λαμπραντόρ είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά, είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά, και κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους. Είναι προσανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους, από το να επαναφέρει μια πάπια από την λίμνη, ή το κοντρόλ της τηλεόρασης σας τίποτα δεν ευχαριστεί το Λαμπραντόρ περισσότερο από το να τον επαινείται, για αυτό άλλωστε είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, από το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών.

λ4Γι’ αυτό άλλωστε είναι και αγαπημένοι οικογενειακοί σύντροφοι από τους ανθρώπους που τα υιοθετούν ικανοποιούν πολλές διαφορετικές ανάγκες.

 

 

 

 

MΕΡΙΚΑ AKOMA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Έχουν σχεδόν ατέλειωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί — μασώντας ότι βρουν μπροστά τους. Προετοιμαστείτε για μακρύς περιπάτους και παιχνίδια!

 

TA ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ XPEIAZONTAI ΠOΛΛH ΣYNTPOΦIA

Tο Λαμπραντόρ αγαπά τους ανθρώπους,

Το Λαμπραντόρ σας θα θέλει να είναι με σας όλη την ώρα.

Τα Λαμπραντόρ, δεν πρόκειται να θελήσουν να αφεθούν μόνα τους έξω, ούτε θα θέλουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία.

Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας… και θα θέλουν να παίξουν όλη την ώρα.

Εάν πάρετε ένα κουτάβι Λαμπραντόρ , θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.

 

TA LABRADOR ΔEN EINAI OI KAΛYTEPOI ΦYΛAKEΣ

Tο Λαμπραντόρ αγαπά τους ανθρώπους, όλοι είναι φίλοι τους, γι’ αυτό και δεν είναι επιθετικοί (αν και οι περισσότεροι θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες τους εάν αισθανθούν πραγματικό κίνδυνο).

TA LABRADOR XPEIAZONTAI EKΠAIΔEYΣH

Το Λαμπραντόρ είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή κατάρτιση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά — η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ

λ7Τα κύρια χαρακτηριστικά του Λαμπραντόρ είναι το χρώμα, η ουρά, το κεφάλι και η ιδιοσυγκρασία τους.

Έχουν ένα διπλό τρίχωμα: ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα που τους κρατά ξηρούς και θερμούς στο κρύο νερό και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που τους βοηθά να διώχνουν το νερό.

Η ουρά τους, περιγράφεται καλύτερα σαν μια ουρά ενυδρίδος, είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη ούτε θα έπρεπε να έχει μια μπούκλα σε αυτήν Πρέπει, εντούτοις, να είναι ακριβώς στην ευθεία .

Το κεφάλι τους έχει καθαρή περικοπή και κάπως ευρύ.

Η έκφρασή τους είναι άγρυπνη και ευφυής και μεταβιβάζει μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία

Το καλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους τα Λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι ευτυχέστεροι όταν είναι με σας.

Τα Λαμπραντόρ είναι retrievers (επαναφορά) και θα σας φέρουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή το αυλή σας. Τείνουν να είναι αρκετά υπομονετικοί με τα παιδιά είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά. Δεν είναι σκυλιά φρουράς. Μπορούν να γαβγίσουν προστατευτικά, αλλά γενικά δεν θα ενεργήσουν επιθετικότερα

Τα Λαμπραντόρ είναι θαυμάσια σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους, είναι πιθανότερο να γλείψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.

Τείνουν να είναι σταθεροί, δεν αναστατώνονται εύκολα από τα παράξενα πράγματα ή τα περιστατικά.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο ευδιάκριτες “γραμμές” Λαμπραντόρ: τα pets και τα εκθεσιακά σκυλιά.

Η γραμμή Labrador pets είναι συνήθως αυτά που βρίσκεις σε Pet Shops, εισαγωγής απο εκτροφείς (puppy mills) καθόλου ενδιαφερόμενους για την βελτίωση της φυλής. Kαι τα εκθεσιακά σκυλιά που είναι υψηλής καθαροαιμίας και πιό κοντά στο στάνταρ της φυλής Λαμπραντόρ

Καθένας τύπος μπορεί να κάνει έναν ευχάριστο σύντροφο. Tα Retrievers του Labrador είναι προσανατολισμένα σε ανθρώπους – και δράση, και μπορούν να γίνουν βαριεστημένοι εάν αφήνονται μόνα τους.

λ5Ανεκπαίδευτοι, μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτοι στο μέγεθος του ενθουσιασμού τους. Αγύμναστοι , θα γυρίσουν συχνά στην καταστροφή ή θα δραπετεύσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη και την υπερβολική ενέργεια.

Απαιτούν την προσοχή και την αγάπη τόσο όσο και τα τρόφιμα και το νερό.

Το Λαμπραντορ είναι εύκολο να εκπαιδευθεί, απαιτεί επίσης αρκετή άσκηση — αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα Λαμπραντόρ αγαπούν το φαΐ!

Εξασφαλίζοντας ότι το Λαμπραντόρ σας παίρνει την κατάλληλη άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή θα σας δώσει ένα ευτυχές, υγιές Λαμπραντόρ.

πηγή:http://www.labradors.gr/labradors.htm

Share Button

Κτηνιατρείο

Παναγιώτης Περ. Παπαδόπουλος

Τηλ. 2721551605 - Κιν. 6979313388 - E-mail:panagiotisvet@gmail.com

Λακωνικής & Μεγάλου Αλεξάνδρου 56 Καλαμάτα

Σελίδα Facebook

newspaper templates - theme rewards